Aby ustawić Mapal Polska jako stronę startową:

  1. Przeciągnij i upuść logo Mapal Polska na ikonę strony startowej na pasku przeglądarki
  2. Potwierdź wybór, klikając "Tak"

Możesz również:

  1. Wybrać zakładkę Narzędzia
  2. Następnie Opcje
  3. W zakładce Ogólne, wpisać http://www.mapal.pl w polu Strona startowa i potwierdzić klikając "OK".

Aby ustawić Mapal Polska jako stronę startową:

  1. Wybierz Ustawienia Google Chrome
  2. Następnie Opcje
  3. W zakładce Podstawy, wpisz http://www.mapal.pl w polu Otwórz tę stronę.

Aby ustawić Mapal Polska jako stronę startową należy:

  1. Wybrać zakładkę Menu
  2. Następnie Ustawienia
  3. Preferencje
  4. W zakładce Ogólne , wpisać http://www.mapal.pl w polu Strona główna i kliknąć"OK"

Aby ustawić Mapal Polska jako stronę startową należy:

  1. Wybrać zakładkę Narzędzia
  2. Następnie Preferencje
  3. W zakładce Ogólne, wpisać http://www.mapal.pl w polu Strona domowa.

Aby ustawić Mapal Polska jako stronę startową wpisz w oknie
konfiguracyjnym twojej przeglądarki adres
http://www.mapal.pl

 

 

Historia

 

Mapal powstał w 1992 roku we Francji. Początkowo firma przygotowywała swoje produkty w oparciu o sieć podwykonawców na terenie Francji. W roku 1997 obecny prezes firmy Mapal Polska podjął współpracę z francuską firmą stając się jej oficjalnym przedstawicielem handlowym na rynku polskim. Szybko rozwijający się rynek super i hipermarketów oraz prężne działania handlowe zaowocowały powołaniem do życia w 1998 roku spółki Mapal Polska.

 

Początkowo polska firma zatrudniała poza założycielem dwóch pracowników, sekretarkę oraz montera. Posiadała charakter handlowy sprzedając marketom meble i urządzenia sprowadzane z Francji. Za pośrednictwem targów Polagra pozyskała nowych klientów rozszerzając swoją działalność o branże przemysłu spożywczego i HoReCa. Równocześnie, chcąc odciąć się od importu, jako podstawowego źródła towaru, postanowiła sama produkować w oparciu o lokalnych podwykonawców.

 

W 2000 roku dalszy rozwój firmy spowodował, że moce przerobowe podwykonawców stały się niewystarczające, zaś ich park maszynowy nie był w stanie zapewnić poziomu jakości jaki reprezentowały produkty marki Mapal.  To właśnie wtedy zdecydowano o zakupie pierwszych maszyn do obróbki stali kwasoodpornej i zatrudnieniu pracowników produkcyjnych. W tym czasie również siedziba firmy została przeniesiona do centrum biznesowego Tower Building, przy ulicy Łąkowej 11, skąd do dziś Mapal Polska prowadzi swoją działalność.

 

Solidność i renoma jaką mogła się już wówczas pochwalić firma Mapal na polskim rynku sprawiła, iż w 2001 roku podjęła ona wyzwanie wyposażenia kompleksowego części gastronomicznej (kuchni, bufetów, baru oraz pralni) dwóch jednocześnie nowopowstających hoteli, co zakończyło się pełnym sukcesem i zapoczątkowało dynamiczny rozwój firmy w branży HoReCa.

Również w tym czasie, Mapal podjęło ścisłą i opartą na partnerskich stosunkach współpracę z tak dużymi i renomowanymi producentami urządzeń dla gastronomii, jak Angelo Po (IT), Conti (MC) czy Sirman (IT), współpracę – która trwa nieprzerwanie do dziś i pozwoliła firmie Mapal na zdobycie rzadko spotykanego na rynku polskim doświadczenia i wiedzy w zakresie urządzeń tych producentów.

 

Dynamiczny rozwój firmy w sektorze HoReCa, sprawił iż szczególny nacisk położono w kolejnych latach na rozwój serwisu posprzedażnego, który dziś stanowi jeden z filarów nienaruszonej doskonałej renomy firmy Mapal w wszystkich gałęziach „spożywki”.

 

W 2008 roku, Mapal Polska podjęła współpracę z dwoma kucharzami: młodym, ambitnym i bez wątpienia utalentowanym szefem kuchni restauracji Anatewka – Kubą Świątczakiem oraz jedną z największych gwiazd francuskiej gastronomii, posiadającym gwiazdki Michelin – Christianem Bidard. Dzięki temu, od 2009 roku organizowane są cykliczne Kulinarne Środy Mapal oraz indywidualne pokazy, eventy, szkolenia, testy dla polskich restauratorów.

 

Obecnie firma Mapal Polska mieści się w Łodzi przy ulicy Łąkowej 11. Zatrudnia na stałe łącznie ponad 40 pracowników. Posiada 9 nowoczesnych maszyn do obróbki stali kwasoodpornej, blisko 1.000 m2 magazynu, show room oraz kuchnię pokazową i wiele oddziałów serwisowych rozmieszczonych w całej Polsce.  

 

W 2005 roku chęć nieustannego rozwoju i eksploracji nowych rynków poskutkowała otwarciem przez firmę Mapal rosyjskiej filii Mapal Vostok.

 

 

Mapal powstał w 1992 roku we Francji. Początkowo firma przygotowywała swoje produkty w oparciu o sieć podwykonawców na terenie Francji. W roku 1997 obecny prezes firmy Mapal Polska podjął współpracę z francuską firmą stając się jej oficjalnym przedstawicielem handlowym na rynku polskim. Szybko rozwijający się rynek super i hipermarketów oraz prężne działania handlowe zaowocowały powołaniem do życia w 1998 roku spółki Mapal Polska.

 

Początkowo polska firma zatrudniała poza założycielem dwóch pracowników, sekretarkę oraz montera. Posiadała charakter handlowy sprzedając marketom meble i urządzenia sprowadzane z Francji. Za pośrednictwem targów Polagra pozyskała nowych klientów rozszerzając swoją działalność o branże przemysłu spożywczego i HoReCa. Równocześnie, chcąc odciąć się od importu, jako podstawowego źródła towaru, postanowiła sama produkować w oparciu o lokalnych podwykonawców.

 

W 2000 roku dalszy rozwój firmy spowodował, że moce przerobowe podwykonawców stały się niewystarczające, zaś ich park maszynowy nie był w stanie zapewnić poziomu jakości jaki reprezentowały produkty marki Mapal.  To właśnie wtedy zdecydowano o zakupie pierwszych maszyn do obróbki stali kwasoodpornej i zatrudnieniu pracowników produkcyjnych. W tym czasie również siedziba firmy została przeniesiona do centrum biznesowego Tower Building, przy ulicy Łąkowej 11, skąd do dziś Mapal Polska prowadzi swoją działalność.

 

Solidność i renoma jaką mogła się już wówczas pochwalić firma Mapal na polskim rynku sprawiła, iż w 2001 roku podjęła ona wyzwanie wyposażenia kompleksowego części gastronomicznej (kuchni, bufetów, baru oraz pralni) dwóch jednocześnie nowopowstających hoteli, co zakończyło się pełnym sukcesem i zapoczątkowało dynamiczny rozwój firmy w branży HoReCa.

Również w tym czasie, Mapal podjęło ścisłą i opartą na partnerskich stosunkach współpracę z tak dużymi i renomowanymi producentami urządzeń dla gastronomii, jak Angelo Po (IT), Conti (MC) czy Sirman (IT), współpracę – która trwa nieprzerwanie do dziś i pozwoliła firmie Mapal na zdobycie rzadko spotykanego na rynku polskim doświadczenia i wiedzy w zakresie urządzeń tych producentów.

 

Dynamiczny rozwój firmy w sektorze HoReCa, sprawił iż szczególny nacisk położono w kolejnych latach na rozwój serwisu posprzedażnego, który dziś stanowi jeden z filarów nienaruszonej doskonałej renomy firmy Mapal w wszystkich gałęziach „spożywki”.

 

W 2008 roku, Mapal Polska podjęła współpracę z dwoma kucharzami: młodym, ambitnym i bez wątpienia utalentowanym szefem kuchni restauracji Anatewka – Kubą Świątczakiem oraz jedną z największych gwiazd francuskiej gastronomii, posiadającym gwiazdki Michelin – Christianem Bidard. Dzięki temu, od 2009 roku organizowane są cykliczne Kulinarne Środy Mapal oraz indywidualne pokazy, eventy, szkolenia, testy dla polskich restauratorów.

 

Obecnie firma Mapal Polska mieści się w Łodzi przy ulicy Łąkowej 11. Zatrudnia na stałe łącznie ponad 40 pracowników. Posiada 9 nowoczesnych maszyn do obróbki stali kwasoodpornej, blisko 1.000 m2 magazynu, show room oraz kuchnię pokazową i wiele oddziałów serwisowych rozmieszczonych w całej Polsce.  

 

W 2005 roku chęć nieustannego rozwoju i eksploracji nowych rynków poskutkowała otwarciem przez firmę Mapal rosyjskiej filii Mapal Vostok.

 

Historia